Szabályt sértett a Williams-csapat az Ausztrál Nagydíjon, ezért az FIA 25 ezer eurós bírságot (közel 8 millió forint) szabott ki rájuk. Lance Stroll autójában a szombati szabadedzésen történt balesete után úgy cseréltek váltót, hogy erről tájékoztatták volna az FIA-t.

A vizsgálat során megállapították, hogy a Williams nem rosszhiszeműen kerülte el az FIA értesítését – a sajtóközleményükben szerepelt a tény, és még az érte járó hátrasorolással is előre számoltak -, hosszú távú előnye sem származott ebből, egyszerűen siettek, hogy az időmérő kezdéséig elkészüljenek a művelettel.

Stroll a szombati autótörés, a sietség miatt nem túl jól sikerült időmérő, az öthelyes rajtbüntetés és a műszaki hiba miatti kiesés ellenére is elégedett volt az első Forma-1-es hétvégéjével:

“Tisztességes, jó ütemű verseny volt a mai. Jó volt a kezdés, bár kissé kockázatos, amit nem ilyenre terveztem. Néhányan elég korán fékeztek előttem, itt sikerült pár helyet nyernem, de aztán elfékeztem a gumimat, meg kellett változtatni a stratégiát. Ekkor álltunk át két kiállásra. Aztán sikerült egy meglepően jó verseny futni. Ez volt az első versenyhétvégém és van pár pozitív dolog, amit ki tudok belőle emelni.”

“Volt egy fékproblémánk is. A pedál beesett, de találtam olyan helyet, ahová ki tudtam állni a pályáról. A tegnapi időmérős incidens miatt sajnos több pozíciót is vesztettünk, de ma nagyon jól éreztem magam és ezt köszönöm a csapatnak.”