Sergio Marchionne, a Ferrari elnöke igazán elégedett lehet a hétvégével, hiszen Sebastian Vettel az Ausztrál Nagydíjon meghozta a szezon első győzelmét, ami az olasz istállónak is nagyon hiányzott már. A német pilótának persze a szerencsére is szüksége volt, hiszen maga is azt nyilatkozta, hogy jóval nehezebb lett volna a Mercedest leküzdeni, ha Lewis Hamilton autóján nem fogyott volna el a gumik tapadása és visszatértekor nem szorul be a forgalomba.

Mire Hamilton feljött, addigra Vettel már magabiztosan autózott az élen egészen a lengedező kockás zászlóig. Csapattársa, Kimi Räikkönen sem maradt annyira le, ő a negyedik helyen hozta be a Ferrarit.

“Itt volt már az ideje” – kezdte nyilatkozatát Marchionne. “Nagy örömömre szolgál, hogy a csapat és a szurkolók mellettünk álltak az elmúlt időszak alatt. Majdnem másfél évet vártunk erre a győzelemre. Nagyon megindító volt az olasz himnuszt hallani. Sebastian nagyon jó versenyt hozott és biztos vagyok benne, hogy hamarosan Kimi is csapattársa mellett küzd majd. Ez a győzelem természetesen az egész csapaté, mind a pályán, mind Maranellóban, mert a csapatmunka az egyetlen módja annak, hogy elérjük a nagy célokat.”

Hozzátette, hogy nem szabad elkényelmesedniük, továbbra is keményen kell dolgozni ahhoz, hogy megtartsák a vezető pozíciót.

A csapatfőnök Maurizio Arrivabene is hasonlóan nagy lelkesedéssel nyilatkozott:

“Ez mindenki Ferrarija. Ez mindenki győzelme. Egy remek autó és a nagyszerű Ferrari győzelme. Örülök, mert minden srác a csapatban szerényen és alázattal dolgozott ezen. Nagyon örülök a Ferrari sikerének!”