Érdekes fordulat a szezonnyitó előtt: a Saubernél az Ausztrál Nagydíj szombati napjára versenyzőt cseréltek, Pascal Wehrlein helyett a Ferrari-neveltje, a GP2 tavalyi 2. helyezettje, Antonio Giovnazzi vezet az időmérőn és a vasárnapi futamon.

A Forma-1-es bemutatkozást Wehrlein sérülésének “köszönheti” az olasz: a német versenyző még a január végi Race of Champions gálaversenyen borult és szerzett nyaksérülést, az első barcelonai tesztet ki is kellett hagynia – Giovinazzi helyettesítette –, majd visszatért, de a pénteki szabadedzések után nem érezte magát elég fittnek a folytatáshoz.

“A kevesebb felkészülés miatt az erőnlétem nincs azon a szinten, hogy egy teljes versenyt bírjak. Tegnap este tájékoztattam a csapatot, ezért úgy döntöttek, hogy nem kockáztatnak. Kár érte, de a csapat szempontjából ez a jó döntés” – mondta Wehrlein a kiszállításáról.

A Sauber csapatfőnöke, Monisha Kaltenborn méltatta a német versenyző tartását, amiért a csapat érdekében félreállt, és hozzátette, hogy a tervek szerint Kínában már újra a német vezet.

barcelona_teszt02_13

Giovinazzi a barcelonai teszten