A Ferrari a 2017-es téli tesztek alapján jelentős előrelépést ért el a tavalyi formához képest, ami a csapatnál tavalyig dolgozó mérnök, Toni Cuquerella szerint a gyári infrastruktúrába fektetett százmilliók eredménye.

“Az egyértelmű, hogy nagyot léptek előre az autóval. Azt még nem tudom, hogy ez elég lesz-e ahhoz, hogy versenyben legyenek a Mercedesszel, esetleg legyőzzék őket, de azt tudom, hogy közelebb lesznek, mint tavaly ilyenkor voltak” – nyilatkozta az El Paísnak az idén a spanyol televízió F1-es szakértőjeként dolgozó mérnök.

“A fejlődés a jelentős befektetésnek köszönhető. Százmilliókról beszélünk, amit olyan eszközökre fordítottak, amelyekkel az autó szinte minden alkatrészét tesztelni lehet. A Ferrarinál felismerték, hogy ezen a téren hátrányban voltak a Mercedeshez képest. A téli tesztek eredményei alapján azt gondolom, jól szerepelnek majd idén. Számszerűsíteni nem merném az előrelépést, lehetnek négytized hátrányban, de kéttizedes előnyben is, de annyi biztos, hogy most már komolyan kell venni a Ferrarit” – magyarázta.