A Forma-1 januárban érkezett új tulajdonosa, az amerikai Liberty Media sok tekintetben szakítani kíván az Ecclestone-érával, azonban eddig úgy tűnt, hogy egy dologban ugyanazt az irányt követik majd, azaz még több helyszínt, még több fordulót iktatnak a versenynaptárba, akár 25-ig emelkedhet a nagydíjak száma. A fő terjeszkedési cél az USA lenne.

Érdekes módon az F1 sportszakmai vezetője, Ross Brawn most arról beszélt, a csúcsot jelentő tavalyi 21 fordulónál többet a Liberty sem vezet majd be.

“Igen, úgy gondolom, hogy jönnek majd új amerikai futamok” – mondta az olasz Corriere della Sera kérdésére. “Azonban az elsődleges a versenyek minősége. Fontos Észak-Amerika, de Ázsia és Európa is az.”

“Hogy hány futam is legyen? Nem szabad túlhizlalni a naptárt, 20-21 futam a maximum. Jövőre visszatér Franciaország és talán Németország is. És Monza is nagyon fontos.”

Az új Francia Nagydíjjal és az idén megint kimaradó Német Nagydíj megrendezésével persze máris 22 nagydíjnál járnánk, ezért logikusan adódik, hogy valamit ejteni kell. Ha a Liberty-vezér Greg Maffei szavait vesszük alapul, Azerbajdzsán a fő esélyes…