A Honda a McLarennel közös harmadik évének is pocsék formában fut neki, a kéthetes barcelonai tesztelés egy nagy küszködés volt a számukra. Úgy hírlik, a McLarennél már elkezdtek foglalkozni a motorszállító-váltás lehetőségével, de a japán gyártó F1-es főnöke, Haszegava Juszuke a Motorsport.comnak azt állítja, kitartanak:

“Természetesen nem ilyen helyzetet reméltünk, amikor visszatértünk a Forma-1-be, de továbbra is 100 százalékosan elkötelezettek vagyunk a folytatás és a McLarennel való kapcsolatunk iránt. Hiszünk ebben a partnerségben, az előrelépéshez pedig együtt kell dolgoznunk. A legfontosabb, hogy őszintén, nyitottan kommunikáljunk, és a nehézségek ellenére tovább erősítsük a kapcsolatot a Honda és a McLaren között. Nem rövid távú projektként tekintünk erre.”

honda_haszegava

Haszegava leszögezte, hogy a színfalak mögött keményen dolgoznak a problémák kijavításán, Melbourne-re előrelépése számítanak.

“A látszat ellenére nincs sok különböző probléma. Már Barcelonában sikerült bizonyos megoldásokat bevezetnünk, amelyek jónak is bizonyultak a teszteken. A teljesítmény terén van még hova fejlődni, igyekszünk jobb vezethetőséget elérni Melbourne-re, és természetesen folytatjuk a munkát, hogy nagyobb erőt hozzunk ki az erőforrásból.”