A 2017-es téli Forma-1-es teszteken a egyértelműen a Mercedes és a Ferrari vitte a prímet, a megtett távban a címvédő, a legjobb köridőben a olasz csapat nyújtott kiemelkedőt, ugyanakkor a Ferrari is kimondottan megbízható volt.

Lewis Hamilton a nemrég azt mondta, egyszer sem volt “tökéletes napja” Barcelonában, a Ferrari csak “blöffölt” a köridőkkel, még gyorsabbak, ezért ők a favoritok, kedden pedig a Twitteren ezt posztolta: “TeamLH, 2017 kemény küzdelem lesz, remélem, hogy készen álltok! Az összes pozitív energiátokra szükségem lesz, a kedvetekért győzni akarok”.

A Mercedes-csapat elnöke, Niki Lauda is hasonlóan nyilatkozott a német RTL-nek:

“Mindenki azt mondja, hogy az előzmények alapján megint a Mercedes győz majd, de naivak, akik ezt hiszik, szerintem nehéz év áll előttünk. Egyelőre senki sem tudhatja, ki lesz az élen Melbourne-ben, de annyi biztos, hogy sokkal szorosabb a mezőny idén.”

barcelona_teszt07_01

A Ferrarinál a biztató teszteredmények ellenére sem veszik magukra a favorit szerepét, Maranellóban úgy vélik, a Mercedes végig ködösített a teszteken, 2017-be is övék a legjobb autó.

“Az autónk egyértelműen jobb a tavalyinál, de a Mercedes mindig is visszafogta magát a teszteken, aztán szárnyalt a futamokon. Továbbra is ők vannak az élen” – szögezte le Sebastian Vettel a Bildnek.

A Ferrari elnöke, Sergio Marchionne így beszél: “Két célt tűztünk ki a barcelonai tesztekre: először is, hogy versenyben legyünk a Red Bull-lal, másodszor pedig, hogy megbízhatóan menjen az autó. Szerintem a Mercedes továbbra is előttünk van.”