A Forma-1-et idén januárig irányító Bernie Ecclestone és az akkor megérkezett új tulajdonos, az amerikai Liberty Media hozzáállása megegyezik abban, hogy a versenynaptárt tovább kell bővíteni, amíg azonban az F1 korábbi ura a pénzes tengerentúli futamokra koncentrált, a küszködő európai helyszíneket pedig ejtéssel fenyegette, a Liberty meg akarja őrizni a hagyományos nagydíjakat.

“Mindig jönnek és mennek pályák, ami akkor igazán negatív, ha az olyan tradicionális nyugat-európai, a rajongói bázis szívében fekvő helyszínekről van szó, mint Németország. De máris dolgozunk a visszahozásukon, emlékezzenek csak, visszakerült a naptárba a franciaországi Paul Ricard, ahol évek óta nem rendeztünk F1-es versenyt” – mondta a Liberty Media elnök-vezérigazgatója, Greg Maffei.

“Az F1 bölcsője Franciaország és Anglia, hiszünk benne, hogy minden érintett számára hasznos, ha az olyan helyszínek, mint Silverstone, a franciaországi, a német pálya a ott van a naptárban és izgalmas futamoknak ad otthont.”

Maffei ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a hagyományos helyszínek tanulhatnak az újabbaktól azt illetően, hogyan kell igazi eseményként eladni a Forma-1-es futamot:

“Az egyik fő feladatunk, hogy a versenyeket vonzóbbá, izgalmasabbá és a szervezők számára pénzügyileg hasznosabbá tegyük. Hasznosítsuk a legjobb megoldásokat, amelyek beváltak Mexikóvárosban, Szingapúrban, Abu-Dzabiban a tradicionális pályákon is, ahol egyrészt eddig talán hiányzott a pénz, de jelenleg nem is kínálnak olyan izgalmas terméket.”