Az időeredmények alapján sokan arra tippelnek, hogy a Ferrari az idén megelőzheti a Mercedest, néhány napja még Lewis Hamilton is azt mondta, hogy a Ferrari tűnik a leggyorsabbnak.

Vettel csütörtökön úgy döntött körrekordot Barcelonában, hogy a helyszíni beszámolók szerint látványosan elvette a gázt az utolsó szektorban, több tizeddel jobb is lehetett volna az ideje.

“Tény, hogy az autó sokkal jobb, mint tavaly, de ez összefüggésben van a szabályváltozásokkal. Még túl korai lenne az esélyekről beszélni” – mondta Vettel, aki szerint még mindig a Mercedes az etalon.

“Ha megnézzük, hány körnél jár már most a Mercedes, és figyelembe vesszük, hogy mennyire lassúak a teszteken, aztán mennyit tudnak gyorsulni a versenyekre… Szóval akkor világos, hogy nagyon gyorsak, és ez látszik a hosszú etapos tempójukból is. Még mindig őket kell legyőzni.”

“Számunkra nem igazán számít még, hogy pontosan hol állunk. Lépegetünk előre, de tudjuk, hogy javulnunk kell még, sok kemény munka vár még ránk. Ezért nagyon fontos, hogy ne terelje el semmi a figyelmünket.”

Vettel a szándékos lassításról nem mondott túl sokat. “Ez nem mindig szándékos. A lényeg, hogy a saját programunkat fussuk, ehhez néha gyorsabban, néha lassabban megyünk. Nem sok értelme lenne egyetlen kör eredményére koncentrálnunk.”