Míg a korábbi években a Ferrari újra és újra a bajnoki címért való küzdelem ígéretével futott neki az F1-es szezonnak, az olasz csapat idén nagyon visszafogottan készül, a minimalista autóbemutató után a teszten mutatott remek eredmények ellenére is hallgatnak.

A maranellói márka eddigi utolsó világbajnoka, Kimi Räikkönen is világossá tette, hogy tudatos az új attitűd, nem isznak előre a medve bőrére:

“Minden évben bizakodók vagyunk, de előre nehéz megmondani, hogyan alakul majd a szezon. Úgy gondolom, tanultunk az előző évekből. A csapat jó munkát végzett a télen, de azt majd a szezon közben látjuk meg, hogy elég jót-e. Eddig jónak tűnt az autó, nincs okunk panaszra, A tavalyihoz képest sokkal jobbnak tűnik, de ez a szabályok miatt van. Mi csak tesszük a dolgunkat, és egyelőre elégedettek vagyunk.”

A kérdésre, hogy az SF70H lehet-e a legjobb Ferrari, amit valaha is vezetett, így felelt a finn:

“A szabályok nagyban befolyásolják, hogy milyen érzés vezetni az autókat, mennyire gyorsak, de az idények közti összehasonlításnak nincs értelme, hiszen a változások miatt egyértelműen jobbnak érződik az autó. Azt úgyis csak a szezon közben tudjuk meg, hogy a bajnoki küzdelemre is jó lesz-e.”