A Ferrari szerdán megtörte az addigi némaságot, Sebastian Vettel a harmadik tesztnap végén nyilatkozott az újságíróknak Barcelonában. A négyszeres világbajnok nagyon dicsérte a szélesebb kasztnijú, nagyobb leszorítóerőt termelő, a szélesebb gumikon jobban tapadó új autókat, az idei szabályváltozásokat:

“Úgy gondolom, hogy versenyzői szempontból minden tekintetben jobb lett az F1. Mindig élvezetesebb a vezetés, ha gyorsabb az autó. Olyan most, mint 10 évvel ezelőtt, nagyobb a tapadás, magasabb kanyarsebességek. Jobb a fékhatás, még alacsonyabb sebességnél, kisebb leszorítóerőnél is jó a tapadás a szélesebb gumik miatt. Az idei szabályváltozás olyan, mint az aszpirin, mindenre jó!”

barcelona_teszt01_14

A Ferrari a korábbi évekkel ellentétben idén semmilyen célt nem jelentett be, semmilyen ígéretet nem tett az új autó teljesítményét illetően, de az SF70H eddig igen biztatóan szerepelt, mind megbízhatóságban, mind a tempó terén a Mercedes közelében lehet. Vettel ennek ellenére tartotta magát a visszafogottsághoz:

“Az autónak nincs komoly megbízhatósági problémája, jelenleg ez a legfontosabb, a lényeg, hogy minden működjön. Ami a teljesítményt illeti, úgy tűnik, van még mit összeszedni, sok munka vár ránk. Több leszorítóerő kell, a csapat keményen dolgozik ezen.”

“Csendes telünk volt, igyekeztünk a fontos dolgokra koncentrálni, és így teszünk most is, itt, tesszük a dolgunkat, hosszú listánk van a tennivalókról. Három jó napunk volt. Lehetett volna még jobb, de tisztességes távot sikerült megtennünk. A többiekre nem igazán figyeltem. Igazából mindenki csak a leggyorsabb körre figyel, pedig sokkal fontosabb, mi történik a teljes nap során, szóval nehéz értelmezni az eredményeket.”