A Mercedesnél a délelőtti műszakot teljesítő Valtteri Bottas a Pirelli lágyabb keverékein – lágy, szuperlágy, ultralágy – végigmenve 75 kört futott a barcelonai Forma-1-es teszt harmadik napján, és már az 1:20-as köridő alá is benézett, legjobbja 1:19,705 volt.

Bottas ezzel másfél másodpercet adott a 2. idővel záró Daniel Ricciardónak, igaz, a Red Bullon a lágy gumi volt csak a leggyorsabb körén.

Jolyon Palmer lett a 3., igaz, nem volt könnyű délelőttje az angolnak, hiszen reggel a 3. kanyarban eldobta a Renault-t, később azonban vissza tudott állni a munkába.

A Ferrari csendesen, de elég eredményesen dolgozik, Sebastian Vettel Bottashoz hasonlóan elkönyvelhetett egy teljes versenytávot, a közepes keveréken elért 4. idő pedig a tempó szempontjából is biztató az olaszoknak.

A Williamsnél a tegnapi kicsúszása miatt elúszott nap pótlására ma újra autóba ültették az újonc Lance Strollt, aki az ebédszünetig normálisan dolgozott is, azonban épp a leintéskor sikerült a kavicságyba tennie az autót.

barcelona_teszt03_07

A Force Indiánál a szponzori háttere miatt alkalmazott tesztpilóta, Alfonso Celis Jr. Vezet ma, de a mexikói sokáig siralmas tempóval körözgetett, mielőtt lágyakon a 7. helyig jutott.

A McLaren ma egyelőre nem romlott el végzetesen, Fernando Alonso 28 kört tudott összehozni az MCL32-essel.

barc_teszt03_de