A Ferrari az elmúlt években jó néhányszor megégette magát a szezon előtti nagy ígéretekkel, így idén új megközelítést alkalmaz az olasz csapat: a minimalista, rövidfilmes autóbemutató után a barcelonai teszten teljes hírzárlatot tartanak, Sebastian Vettel és az alakulat fejesei sem nyilatkoznak.

“A Ferrari nem beszél, de elégedettek az első tesztnap eredményeivel” – írta a Ferrari-specialista újságíró/blogger, Leo Turrini, aki szerint a szilenciumot maga az elnök, Sergio Marchionne rendelte el.

Olaszország legfőbb sportlapja, a Gazzetta dello Sport ugyanakkor élesen kikelt a maranellóiak új hozzáállása ellen: “A visszafogottság elfogadható, a teljes hallgatás viszont nem. Az újságírók olyanok, mint a mérnökök, ők adnak visszajelzést a közönségnek, akiknek joga, hogy hallják a pilóták nyilatkozatait.”

A La Repubblicánál is kiakadtak: “Abszurdum hírzárlattal indítani a szezont. A szánalmas betlehemes autóbemutató után itt az értelmetlen hírzárlat. Marchionne részéről méltányolható a visszafogottság igénye, de ez szenvtelenség már más szint.”