Néhány hete röppent fel, hogy az orosz állam levette a kezét a Forma-1-es Orosz Nagydíjról, a finanszírozást magáncégek kezébe adták. Úgy tűnik, ez pozitív fordulat, ugyanis máris 2025-ig hosszabbították Szocsi eredetileg 2020-ig szóló F1-es szerződését, jelentette be a miniszterelnök-helyettes Dimitrij Kozak.

A rendezési díjat több – állami kötődésű – nagyvállalat adja össze, a legfőbb támogató a pénzügyi szolgáltató VTB Group, amely névadó szponzori szerepet is vállalt.

A verseny főszervezője, Szergej Vorobjov a Motorsport.comnak azt mondta, az új pénzügyi háttér és a meghosszabbított szerződés mellett az éjszakai futam rendezése sem kizárt:

“Megvan a lehetőség, hogy éjszakai versenyt rendezzünk, ha jelentős mennyiségű pénzt szánunk rá, hat-hét hónap alatt elvégezhető a felkészülés. Így lehetne megoldani az Abu-Dzabiban, Bahreinben vagy Szingapúrban korábban tevékenykedő cégekkel. Mi azonban helyi cégekre szeretnénk támaszkodni, ha már Orosz Nagydíjunk van. Egyelőre a potenciálisan pályázó elektronikai, világítástechnikai cégeknek szánt dokumentáció összeállításánál járunk. Szorosan együttműködünk az FIA-val és az FOM-mel, hogy orosz világítást építhessünk.”