Az autón pénteken még Milton Keynesben dolgoztak, szombaton, szigorú biztonsági intézkedések mellett vitték a Heathrow reptérre, ahonnan egy volt katonai repülő szállította Barcelonába. Az RB13-ast folyamatosan őrizte egy csapattag, hogy véletlenül se készülhessen róla kémfotó.

Most viszont megtörtént a leleplezés, a 13.13-kor bemutatott járgány a csapat szerint (bal)szerencsés lesz, mármint balszerencsés a riválisoknak, szerencsés önmaguk számára.

A csapatfőnök Christian Horner az RB13-as “az egyik legcsinosabb autó, amit valaha is terveztünk és építettünk”.

“Az új szabályok miatt az autó geometriája, arányai pontosan jónak tűnnek. Belemenősnek, gyorsnak néz ki. Régi bölcsesség, hogy ha jól néz ki, jól is megy, ez az autó pedig egyértelműen jól néz ki” – magyarázta, hozzátéve, hogy a leleplezés utáni következő nagy mérföldkő a holnapi teszten való pályára küldés lesz. “Az első futás előtt mindig nagy az izgalom. Először is azt szeretnénk látni, hogy az első kör után visszatér a bokszutcába.”

A tavalyi két futamgyőzelem után a Red Bull idén már a címvédő Mercedes igazi ellenfele, optimális esetben legyőzője szeretne lenni:

“A Mercedes háromszoros bajnok, őket kell legyőznünk. Nagyon magasra tették a lécet, de pontosan ez a célunk. A versenyzői párosunk fantasztikus, a csapatnál stabilitás van, izgatottan várjuk az új idényt.”