Hamilton egy interjúban nemrég úgy fogalmazott, hogy nem tartja jónak a csapattársak közötti információcserét, szerinte ezt be kellene tiltani. A Mercedes új pilótája, Valtteri Bottas nem így gondolja.

“Nem számít, mit mondott Lewis, ez nem változtat semmin” – mondta Bottas. “Egyetlen pilóta sem gondolhat kizárólag magára, az is fontos, hogy a csapat hogyan lehet még jobb.”

“És ha ettől az autó gyorsabb lesz, az mindkét pilóta érdeke. Nekem semmi gondom az adatmegosztással.”

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff szerint az egész ügy műbalhé. “Elképesztő, hogyan tudnak az újságírók felfújni valamit, ami mögött nincs semmi. De egy jó címmel el lehet adni az újságokat. Ha egy cikk azt írja, hogy minden rendben a Mercedesnél, az valóban hidegen hagyhatja az olvasók nagyobb részét” – fogalmazott Wolff.

A Mercedesnél egyébként Nico Rosberg távozása után is érvényes maradt a pilóták házon belüli rivalizálását kordában tartó szóló biblia. “Az alapkoncepció változatlan” – mondta ezzel kapcsolatban Wolff.

“De meglátjuk, hogyan indul a szezon. Lehet, hogy teljesen más lesz a dinamika a pilótáink, illetve a Mercedes és a többi csapat között. Ahogyan egyre több tapasztalatot szerzünk, a belső kódexünk is folyamatosan változik.”