Szerda délután a Force India-csapat is megmutatta 2017-es Forma-1-es autóját, a VJM10-est.

A új modell a szabályváltozásoknak megfelelően nyilazott első és alacsonyabb, döntött hátsó szárnyat visel, a motorborításra pedig a Sauberhez és a Renault-hoz hasonlóan szárny került, de azokkal ellentétben ezt már nem lehet cápauszonynak nevezni, sokkal inkább egy üres hirdetőtábla.

force_india_vjm0_06

Bár ez ízlés kérdése, azért a VJM10-esnél mintha nem erőltették volna meg magukat a festéssel, az aránytalanul nagy ezüst felület és a “véletlenszerűen” összedobált vonalak az eddig bemutatott autók közül a legkevésbé szép.

Persze nem szépségversenyen indul, a kérdés az, mennyire gyors, ez pedig csak a pályán derül ki. A Mercedes-motorral épített Force Inidát a tavaly három dobogós helyezést szerző Sergio Perez, valamint a Mercedes-nevelésű Esteban Ocon vezeti majd. A francia ifjonc tavaly kilenc futamon indult, első teljes Forma-1-es idényének fut neki a Renault-hoz távozott Nico Hülkenberg helyén.

force_india_vjm0_07

A Force India 2016-ban kilencéves története legjobb eredményét érte el a konstruktőri 4. hellyel.

“Már szimplán a 2016-os eredmény megismétlése is hatalmas feladat lesz. Az elmúlt tíz évben nagyon keményen dolgoztunk, és folyamatosan fejlődtünk, mindig felülmúltuk a várakozásokat. Nem szeretnék konkrét célokat kitűzni, csak azt akarom, hogy továbbvigyük a lendületet az idei évre. Túl sok ismeretlen van ahhoz, hogy ennél többet mondjak. Azt szoktam mondani, hogy ígérj keveset, teljesítsd túl, és ehhez is tartom magam” – mondta a tulajdonos-főnök, Vijay Mallya, amikor a kilátásokról kérdezték.

Amikor mégis konkrétabb eredményt kért tőle a moderátor, így felelt: “A 3. hely. Merjünk nagyot álmodni!”

Kattints a képre, galéria nyílik!