Sebastian Vettel 2015-ben csatlakozott a Ferrarihoz, hogy bálványához, Michael Schumacherhez hasonlóan újra sikerekre vigye az évek óta szerényen muzsikáló maranellói alakulatot.

Az első év jól alakult, a négyszeres világbajnok három futamot is nyert, de a tavalyi év már kijózanítóbb eredményeket hozott, a győzelem egyszer sem jött össze és a dobogós helyezések is megritkultak. Sokan már tavaly év végén felvetették, hogy a 2017-ben szerződése utolsó évét töltő német kiábrándult, távozni szeretne a Scuderiától, de ő maga most, a szezon kezdete előtt azt mondja, továbbra is hisz a csapatban.

“Továbbra is az a célom, hogy világbajnok legyek a Ferrarival. Még mindig hiszem, hogy ez sikerülhet, még mindig hiszek a csapatban” – szögezte le a német Die Weltnek.

a_018_062301016JDI_GPMEX_F1_VETTEL_gettyimageshungary_EZA

Vettel kifejtette, hogy már leszerződésekor hosszú távú projektként tekintett a ferraris munkára:

“Nem azért jöttem a Ferrarihoz, hogy azonnal bajnok legyek. Világos volt, hogy a siker nem jön automatikusan, a célt nem lesz könnyű elérni. A Ferrari helyzete nem ért meglepetésként. De ha visszatekintek 2016-ra, úgy látom, hogy én és a Ferrari is a jó úton jár. A csapat sokkal szervezettebb, mint azt egyesek hiszik. Ezért is meggyőződésem, hogy sikerül majd elérni a kitűzött céljainkat.”