A Red Bull Racingnél Daniel Ricciardo és Max Verstappen nagy reményekkel vághat neki a 2017-es idénynek, de ha valamelyikük valamiért kidől, megfelelő helyettest kell állítani a helyükre.

Tavaly – legalábbis papíron – az akkor a GP2-ben küzdő Pierre Gasly volt a nagycsapat tartalékosa, azonban a francia ifjonc idén nem lesz mindig elérhető, ugyanis a japán Super Formulában versenyez, emellett talán még nem is áll készen a Forma-1-re, ezért is nem kapott ülést a Toro Rossónál.

A Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko már tavaly elmondta, hogy a Toro Rossónál azért tartották meg Carlos Sainzot és Danyiil Kvjatot, hogy tapasztalt pilóták álljanak rendelkezésre, most pedig a spanyol AS-nek megerősítette, hogy Sainz a Red Bull Racing első számú tartalékosa.

“Hosszú távú szerződésünk van Carlosszal, a Mercedesnél kialakult helyzet pedig megmutatta, mekkora szükség van a tartalékosra. Sainz a tartalékosunk arra az esetre, ha bármi történne a Red Bullnál” – szögezte le az osztrák szakember.

carlos_sainz_toro_rosso

Míg a Toro Rosso tavaly a Ferrari előző évi, 2015-ös erőforrásával indult, idénre azonban visszatért a nagycsapat által is használt Renault-hoz. Marko javulást vár a faenzai alakulattól:

“A Toro Rossónak jobb eredményeket kell elérnie, 2017-re a konstruktőri 5. helyet tűztük ki célul. Egy olyan jó tervezővel, mint James Key, megvan erre az esély, és pozitívum az is, hogy mindkét pilóta maradt, ez stabilitást jelent. Jó középcsapatról van szó, a Renault sem tudott többet ajánlani ennél Carlosnak” – utalt arra, hogy a francia gyártó tavaly nyáron sokáig csábítgatta a spanyol pilótát.

Ha már Red Bull és tartalékos: a Toro Rossótól 2014 végén ejtett, az elmúlt két évben a Ferrari tartalékosaként alkalmazott Jean-Eric Vergne ma bejelentette, hogy elhagyta a maranellói csapatot, a hírt a Ferrari is megerősítette.

A francia versenyző hangsúlyozta, hogy jóban váltak el, egyszerűen csak a Forma E-s tevékenységére akar koncentrálni, ott ugyanis a vezetés mellett a Techeetah-csapatnál befektetőként és a menedzsment tagjaként is szerepel. Vergne három forduló után 4. a tízfutamos 2016/17-es bajnokságban.