A Mercedes 2014 óta abszolút mértékben uralta a Forma-1-et, az elmúlt három évben a konstruktőri és az egyéni bajnoki címet is bezsebelték. A sikerek ellenére a csapatfőnök, Toto Wolff cseppet sem nyugodt, a 2017-es szabályváltozások miatt egyelőre minden csapattól tart:

“Ideges voltam, amikor négy évvel ezelőtt nekivágtunk az útnak, aggasztott, hogy tudunk-e hamarosan futamokat nyerni, világbajnoki címet szerezni. Az elmúlt pár évben sikerült, szóval már kevésbé vagyok ideges, ugyanakkor megvan a veszélye, hogy elbízzuk magunkat, amit el kell kerülni. A szabályváltozások épp jókor jönnek, borzasztóan motiváltak vagyunk, hogy most is jól csípjük el őket. De ez nem garantált, nem tudhatjuk előre” – nyilatkozta a BBC 5 Live rádiónak.

“Lehet valakinek valami csodafegyvere, mint 2009-ben Rossnál (Brawn) a dupla diffúzor. A második barcelonai teszten valószínűleg már látjuk majd, hogy előállt-e valaki olyan megoldással, amire a többiek nem gondoltak. A szabályváltozások idején ugyanúgy kell félni minden riválistól, ugyanis mindenkinek megvan az esélye – 2009-ben sem számított senki arra, hogy a Brawn bajnoki autóval áll elő.”