A Mercedes-csapathoz 2013-ban érkezett Niki Lauda és Toto Wolff eredeti szerződése az idei év végén járt volna le, de az elmúlt három év eredményei – totális dominancia, zsinórban megszerzett dupla bajnoki címek – alapján egyértelműnek tűnt, hogy nem fognak távozni.

A tavaly ősz óta folyó tárgyalások mostanra lezárultak, így már hivatalos a hosszabbítás, a címzetes elnök és a csapatfőnök is 2020 végéig elkötelezte magát a Mercedes mellett. Lauda és Wolff természetesen a csapatban birtokolt tulajdonrészét (10 és 30%) is megtartja.

“2013-ban átszerveztük a csapatvezetést, hogy jobban teljesíthessünk. Az azóta látott eredmények azonban minden elvárásunkat felülmúlták, a sikerekben pedig kulcsszerepet játszott Toto cégvezetési képessége és Niki tapasztalata. A meghosszabbított szerepvállalásuk stabilitást jelent számunkra a következő négy évre” – mondta a Daimler-vezér Dieter Zetsche.

A Mercedes – a többi csapattal együtt – szintén 2020-ig vállalta a Forma-1-es szereplést, hamarosan azonban kezdődnek az azon túli időszakról szóló tárgyalások.