A Mercedes bejelentette, hogy márciustól James Allison technikai igazgatóként pótolja majd a januárban távozott – és minden bizonnyal a Williamsnél kikötő – technikai csapatfőnököt, Paddy Lowe-t.

Az angol szakember a 2000-es évek elején a Benettonnál dolgozott, majd a Ferrarinál, és Enstone-ban a Renault-nál is ott volt a bajnoki években, végül 2014 nyarától a Ferrari technikai főnöke volt tavaly nyárig, igaz, felesége 2016. márciusi, váratlan halála után már nem dolgozott olyan aktívan, távozását végül nyáron jelentették be.

“A műszaki stábunk minden szinten magasan képzett, csúcsformában van, sorozatban három világbajnoki címet szereztünk. Nem volt könnyű megfelelő embert találni, aki tovább erősítheti a tapasztalt mérnöki gárdát és lehetőséget ad a fiatal szakembereknek a fejlődésre, ugyanakkor megvan a kellő elképzelése is. James kiváló mérnök, úgy véljük, személyében megtaláltuk a tökéletes embert, és úgy véljük, jól illik a csapat felsővezetésébe” – mondta a csapatfőnök, Toto Wolff.

Allison így nyilatkozott: “Izgatottan állok vissza a munkába a szünet után. Óriási megtiszteltetés, hogy egy ilyen kiválóan teljesítő csapatnál kaptam ilyen pozíciót. Alig várom, hogy én is hozzájárulhassak a Mercedes további erősödéséhez!”