Bár sokan – például a gumiszállító Pirelli motorsportfőnöke, Paul Hembery – úgy gondolják, hogy a 2017-ben teljesen új szabálycsomag alapján épült autók igazi teljesítményét nem akarják majd megmutatni a csapatok a többieknek a téli teszteken, a Merci-elnök Niki Lauda épp fordítva látja ezt, szerinte nem lesz ködösítés Barcelonában, legalábbis a részükről.

“A barcelonai teszteken az első négy napon ismerkedünk majd az új szabályokkal, a két teszt közötti négy napon pedig az új fejlesztésekkel foglalkozunk majd. Március 7-től pedig belehúzunk. Ezúttal senki nem fogja majd vissza magát, hogy csak Melbourne-ben mutassa meg, mit tud, most látni akarjuk majd, hol is állunk” – nyilatkozta a svájci Blicknek.

Emlékezetes, hogy 2016-ban a Mercedes szándékosan nem is erőltette a gyors köröket, a csapat csak a megbízhatóságra, a maratoni távokra koncentrált, mindkét négynapos gyakorlás végén a Ferrari volt a leggyorsabb, de a csapat a tavalyi szezonban végül ugyanakkora fölénnyel dominált, mint korábban.

Az új autókra persze mi, a kívülállók is nagyon kíváncsiak lehetünk, Lauda szerint nem is csalódunk majd: “Láttam már, amikor még az összeszerelésnél jártunk. Az első pillanattól fogva nagyon tetszett. Baromi jól néz ki a szélesebb autó a nagyobb gumikkal. Biztosan tetszeni fog a nézőknek.”