A Mercedes zsinórban három világbajnoki cím után a negyedik begyűjtésére készül, de az idei szabályváltozások miatt nem garantált az istálló újabb sikere.

“Izgatottan várom, mi lesz a pályán, mert az autók sokkal gyorsabbak lesznek, és jobban fognak kinézni” – mondta Wolff. “A pilótáknak sokkal megterhelőbb lesz az autók vezetése.”

“Egy ilyen komoly szabályváltozás sok lehetőséget kínál, ugyanakkor kockázatos is. Komoly célokat tűztünk ki magunk elé azzal kapcsolatban, milyennek kell lennie az autónak és a motornak, keményen dolgozunk, hogy megvalósítsuk ezeket.”

“De hogy elég lesz-e, amit elterveztünk, vagy mások jobbak lesznek? Nem tudjuk.”

“Szabályváltozásoktól függetlenül az évnek ebben az időszakában egyébként is mindig óvatosak vagyunk. Mindig feltesszük magunknak a kérdést, hogy vajon elég jó munkát végeztünk? Ilyen a csapat mentalitása, ettől nem lesz könnyebb, de ilyenek vagyunk.”

Az idén Nico Rosberg helyett Valtteri Bottas lesz Lewis Hamilton csapattársa, Wolff szerint a finn jó választás volt. “Valtteri és Lewis között működik az egyensúly. Két nagyon különböző személyiségről van szó, de Valtteri illik abba a szerepbe, amit korábban Nico töltött be.”

“A pilótáink tisztelik egymást, és az alapján, amit eddig láttunk, Valtteri remekül beilleszkedett.”