A német lapokban hétfőn röppent fel, hogy az azóta földbe állt Manortól 2017-re a Sauberhez szerződött Pascal Wehrlein munkába állása egyelőre kétséges a jó két héttel ezelőtti Race of Champions gálaversenyen szerzett nyaksérülése miatt.

A Mercedes-nevelt német pilóta az idén Miamiban tartott bajnokok tornáján a Felipe Massa elleni viadalban Polaris Slingshotjával ráhajtott a brazil veterán járgányára a befutónál, megugrott, majd bukfencezve a biztonsági korlátban kötött ki fejjel lefelé. A járgányból ő és utasa is saját lábán, szemmel látható sérülés nélkül távozott, és inkább csak a biztonság kedvéért nem engedték az orvosok, hogy másnap folytassa a RoC-t.

Most úgy tűnik, hogy azért nem ennyire egyszerű a dolog, és még a hírekre reagáló Sauber is csak félig-meddig cáfolta, hogy Wehrlein esetleg kénytelen lesz kihagyni a tesztelést, vagy annak egy részét.

“A Pascal Wehrleinnal kapcsolatban megjelent pletykákról: az orvosi vizsgálatok még nem zárultak le, így a híradások csakis találgatások. A megfelelő időben mi magunk szolgálunk majd információkkal” – írta a csapat.