A Forma-1 új tulajdonosa, az amerikai Liberty Media már az őszi bemutatkozásakor jelezte, hogy a csapatoknak is tulajdonrészt kínál majd.

Az erre a célra elkülönített 20 %-os részvénycsomag végül mégsem bizonyult kapósnak, idén január végéig egyetlen alakulat sem élt a lehetőséggel, egyrészt azért, mert még nem világos, merre tart az F1, másrészt pedig azért, mert az előző kérdésre a részvények birtokában sem kap befolyást az adott csapat, azok ugyanis nem járnak szavazati joggal.

Úgy tűnik, azért nem lefutott még a téma, a Ferrarinál egyelőre fontolgatják a bevásárlást, ezt maga az elnök, Sergio Marchionne erősítette meg:

“Átbeszéljük a dolgot az új tulajdonossal. Nem pénzügyi lehetőségeinket múlik, egyszerűen csak nem lenne bölcs dolog úgy befektetni, hogy nem tudjuk, mi lesz 2020 után és hogy milyen előnnyel járhat a vásárlás a Ferrari számára.”

“Ha világosan látunk, akkor sokkal könnyebb lesz dönteni, hogy akarunk-e részt az üzletből. Úgy vélem, hogy összességében jobban teljesít majd a Forma-1, ugyanis a Liberty és Chase Carey (CEO) jól ismeri a szórakoztatóipart, és tudják, hogyan tegyék még népszerűbbé az F1-et. És a Scuderia is megteszi majd a magáét ebben a tekintetben.”