Sebastian Vettel komoly meglepetést okozott, amikkor 2014 végén bejelentette, hogy búcsút int az őt a Forma-1-be juttató és ott négyszeres világbajnokká tevő Red Bullnak, hogy a Ferrarinál folytassa Fernando Alonso helyén.

2015-ben a német nyert három futamot a vörös autóval, de tavaly már messze nem volt olyan versenyképes, ellenben egyre többet hibázott, egyre frusztráltabbnak tűnt, mialatt a csapaton eluralkodott a tehetetlenség és a szervezetlenség.

Vettel első igazi Forma-1-es csapatfőnöke, az annak idején a Toro Rossót irányító Gerhard Berger szerint a pilóta hibázott amikor bálványát, Michael Schumachert másolta a csapatváltással.

“De Michael vitte magával a Benetton-szakembereket is a Ferrarihoz. Sebastiannak is csak úgy lett volna szabad odamennie, mint Michaelnek, azaz a Red Bulltól érkező kulcsemberekkel együtt” – nyilatkozta a versenyzői pályafutása alatt Benettonnál és a Ferrarinál is két-két időszakban szolgáló osztrák.

A tavalyi megszólalások, jelek arra utaltak, hogy a Ferrari és Vettel útjai 2017 után elválhatnak, főleg, hogy decemberi fejlemények után világossá vált, hogy a német akár a Mercedeshez is mehet 2018-ra.

“Én nem hiszem, hogy sok minden változhat a Ferrarinál 2017-re, ha így lesz, Vettel kénytelen lesz dönteni” – mondta Berger.