Wehrlein bejelentésével tisztult a kép a Mercedesnél is, végérvényesen eldőlt ugyanis, hogy a fiatal pilóta nem lesz Nico Rosberg utódja. Az első dominó eldőlése jelentheti azt is, hogy a héten Valtteri Bottast is bejelentik Lewis Hamilton csapattársaként.

Wehrleint korábban a Force Indiával is hírbe hozták, ott azonban végül manoros excsapattársát, Esteban Ocont választották.

“Örömmel erősítjük meg, hogy Pascal Wehrlein lesz a második versenyzőnk a 2017-es szezonban” – fogalmazott Monisha Kaltenborn, a Sauber csapatfőnöke. Wehrlein Felipe Nasr helyét veheti át az alakulatnál, akinek annak ellenére kellett távoznia, hogy dollártízmilliókat érő két pontot szerzett a Saubernek a Brazil Nagydíjon.

“Pascal bizonyította tehetségét a karrierje során. Biztos vagyok benne, hogy Marcus és Pascal erős párost alkotnak majd az idényben.”

Wehrlein alig várja az új kihívást. “Nagyon örülök, hogy a Sauber tagja lehetek az előttünk álló szezonban. Új kihívás vár rám egy új csapatban, izgatottan várom ezt a kalandot” – nyilatkozta Wehrlein.

“A célunk az, hogy rendszeres pontszerzésekkel stabil középcsapattá váljunk. Minden tőlem telhetőt megteszek a csapat érdekében, hamarosan találkozom mindenkivel.”

“Nagy köszönettel tartozom a Saubernek a belém vetett bizalomért, és hogy megkaphattam ezt a nagyszerű esélyt. Nagyon köszönöm a Mercedesnek is a támogatást.”

Wehrlein Sauberhez igazolásáról a Mercedes gondoskodott.

Kapcsolódó címkék: F1 Forma-1 Pascal Wehrlein Sauber