Mivel a Forma-1 idei nagy szabályváltozási csomagja az aerodinamikára helyezi a hangsúlyt, sokak szerint a sztármérnök Adrian Newey-t alkalmazó Red Bull lesz a 2017-es szezon favoritja.

Ehhez persze erős motor is kell, Bernie Ecclestone például emiatt kétli, hogy képesek lesznek befogni a Mercedest. A csapat tulajdonosa, az energiaital-mágnás Dietrich Mateschitz ugyan nem ilyen borúlátó, de ő sem ígéri, hogy a csúcson kezdenek.

“A Renault új, jó képességű és ambiciózus szakembereket igazolt a motorrészleghez (tavaly), akik Mario Illien segítségével aztán komoly előrelépéseket is értek el, főképp a megbízhatóság terén. Meggyőződésem, hogy idén elég erősek leszünk ahhoz, hogy még közelebb kerüljünk a Mercedeshez, ellenfelei legyünk a bajnokoknak. Az biztos, hogy a kasztnink megint csúcsmodell lesz. Úgy számítok, hogy a szezon közepétől leszünk olyan versenyképesek, hogy futamokat nyerjünk, hogy folyamatosan az élen küzdhessünk” – magyarázta a svájci Speed Weeknek.

Az osztrák milliárdos a keserves 2015-ös év után elégedett volt a tavalyi teljesítménnyel, hiszen sikerült a Ferrarit megelőzve a konstruktőri bajnokság 2. helyén zárniuk, az olaszok megverése idén is “kötelező” lesz.

“El kell ismerni, hogy a Ferrari egyelőre ismeretlen tényező (2017-e). Ami a versenyzőinket illeti, meggyőződésem, hogy Ricciardo és Verstappen párosa mellettünk szól. Elvárás volt, hogy tavaly a top3-ban legyünk, kérdés azonban, hogy mi voltunk olyan jók, vagy az ellenfelek gyengesége segített. A 2. hely egyértelműen felülmúlta az elvárásainkat. A Ferrari megelőzése nem is a pénzdíj miatt fontos, sokkal inkább presztízskérdés.”