A Forma-1 kereskedelmi jogait megvásárolni szándékozó amerikai Liberty Media rögtön az elején jelezte, hogy szándékában áll a csapatoknak is tulajdonrészt ajánlani – egyes hírek szerint nincs is más választásuk, ugyanis saját erőből nem tudnák kifizetni az egészet.

Az ajánlat több nagycsapatot is érdekelne, a német Auto Motor und Sport szerint a kb. 800 millió dollár értékű 20százalékos részvénycsomagból való részesedési igényüket január végéig kell jelezniük, írja a német Auto Motor und Sport.

A lap veterán F1-es szakírója, Michael Schmidt azonban kiemeli, hogy van egy kis “trükk” a dologban: “A Liberty okkal hívja a csapatokat: a résztulajdonosok nem szálnak ki csak úgy egyik pillanatról a másikra. De az üzletben van egy kis trükk: bár a csapatok részesednem majd a nyereségből és ott ülnek az igazgatótanácsban, szavazati joguk nem lesz. Ami az új stratégát, új szabályokat, marketingkampányokat, a pénz elosztását vagy épp a CEO személyét illeti, a Liberty nem vonja be a csapatokat a döntésbe.”