Mick Schumacher idén a második helyen végzett a német és olasz Forma-4-es bajnokságban, ennek is köszönhető, hogy a következő idényben egy kategóriával feljebb, a Forma-1 “előszobájában” versenyezhet Prema Powerteam színeiben. A fiatal pilóta ezzel csapattal versenyzett idén az F4-ben, ahol a csapat megnyerte a bajnoki címet.

A versenyző szombati nyilatkozatában leszögezte, hogy távlati célja a Forma-1-es világbajnoki cím megszerzése. “Tudom, hogy a Forma-3 segítségével közelebb kerülök a Forma-1-hez, hiszen a legnagyobbak is megfordultak itt. Ha eljön az idő az újabb váltásra, azt érezni fogom, de tudom, hogy ez a pillanat is rendkívül fontos a karrieremben” – nyilatkozta az ifjú Schumacher.

A Forma-1-es világbajnokok közül többek között Michael Schumacher, Sebastian Vettel, Alain Prost, Ayrton Senna és Lewis Hamilton is sikeresen szerepelt egykor a Forma-3-ban, de Max Verstappen is versenyzett itt. A Prema Powerteam-nl nevelkedett Jacques Villeneuve, Valtteri Bottas, Robert Kubica is.

Mick Schumacher apját követheti abban is, hogy a Mercedes csapatához igazol. December elején a márka év végi Motorsport gáláján már a márka csapatruháját viselte, igaz egyelőre nem jelentették be, hogy csatlakozna az utánpótlás-nevelő programhoz.

mickischumi

Michael Schumacher – aki január 3-án lesz 48 éves – 2013. december 29-én síbalesetet szenvedett a franciaországi Méribelben, súlyos fejsérülése miatt kétszer meg kellett operálni. Sokáig mesterséges kómában tartották, majd fokozatosan felébresztették, és 2014 szeptembere óta a Genfi-tó partján lévő otthonában ápolják. Állapotáról a család nem hoz nyilvánosságra részleteket.