Sergio Marchionne, a Ferrari elnöke nem szeretne semmit jósolni a következő versenyszezonra. Már csak azért sem, mert a 2016-os évnek úgy futott neki a csapattal, hogy azt ígérte: komoly esély van a világbajnoki címre. Ez azonban nem jött össze, végül a harmadik helyen, a Red Bull mögött végeztek a pontversenyben.

A Ferrarinak jelenleg két világbajnok pilótája van, az egyik a finn Kimi Räikkönen, akinek jövője bizonytalanabb a csapatnál annak ellenére, hogy egyik legjobb formáját hozta.

Temérdek hír keringett Sebastian Vettel átigazolásáról is, ez azonban kizárható. Marchionne állítása szerint Vettelnek csupán egy nyerő autót kell adni, és sikerre viheti a csapatot. “Nyerni akar velünk, és mi tudjuk ezt.”

Cáfolta azt is, hogy a Mercedes technikai igazgatóját, Paddy Lowe-t csábítaná át a Ferrarihoz. “Van egy bejáratott csapatunk, és ezen a jövőben sem szeretnék változtatni. Ha nem nyerünk, akkor az csak az én hibám lesz.”

“2017-tel kapcsolatban ne számítsanak tőlem ígéretekre. Legutóbb kissé túllőttem a célon, most csak annyit kérek, hogy legyünk jobbak, mint 2016-ban. Ez nem tűnik annyira nehéznek.”