Noha erős tévedés lenne azt hinni, hogy a versenyek alatt csak Sebastian Vettel panaszkodik a rádióban mindenféle okok miatt, a közvetítésekben idén nagyon rászálltak a németre. Ha csak megszólalt, vagy kiejtette a száján, hogy kék zászló, máris adásba került, de a show-gyártás már csak ilyen manipulatív módon működik.

Vettel ezzel együtt valóban többször kijött a sodrából az idén, ami összefüggésben lehet azzal, hogy a Ferrari autója nem sikerült túl jól, és nemhogy a vb-címről, még a konstruktőri második helyről is lecsúszott a csapat.

Vettel szerződése 2017 végén lejár a Ferrarinál, korábban azt mondták a csapatnál, hogy neki is ki kell érdemelnie a hosszabbítást, mint bárki másnak.

“Semmi értelme nem lenne, ha már most leülnénk Vettellel a hosszabbításról tárgyalni” – mondta Sergio Marchionne elnök. “Először ki kell derülnie, hogy jól érzi-e magát nálunk 2017-ben.”

“Nyerő autót kell adnunk neki, ellenkező esetben értelmetlen a jövőről beszélni. Tudjuk, hogy Vettel velünk akar nyerni, de vajon tudjuk garantálni?”

“Cserébe megfontoltabban, sokkal nyugodtabban, és kevésbé felpörögve kell vezetnie jövőre.”