Rosberg és Hamilton már a gokartos pályafutásuk alatt is csapattársak voltak, a Mercedesnél 2013-ban kerültek össze újra. 2014-től három éven át a vb-címért küzdöttek, ezt a csatát 2-1-re végül Hamilton nyerte, Rosberg pedig az idei vb-címe után azonnal visszavonult.

A páros mercis pályafutásában voltak rázós pillanatok, többször is ütköztek, de a komoly rivalizálás nem fajult el a végsőkig.

“Nagyon intenzív csatát vívtunk egymással” – mondta Rosberg a BBC-nek adott interjújában. “De ez normális. Egy csapatban voltunk, a miénk volt a legjobb autó, három éven át a futamgyőzelmekért és a bajnokságért küzdöttünk.”

“Az ilyen helyzetekbe kódolva vannak a nehézségek, mi is voltunk fent és lent többször. Ami valóban segített nekünk az igazán nehéz helyzetekben, a másikkal szemben máig meglévő alapvető tisztelet.”

“Ennek gyökerei a gokartig nyúlnak vissza, amikor tényleg jó barátok voltunk. Most már talán újra nevethetünk is együtt. Ki tudja? Lehet, hogy a jövőben újra jól kijövünk majd.”

“A szezonzáró óta már volt is néhány remek beszélgetésünk. Az, hogy Lewist győztem le, még különlegesebbé teszi a vb-címet számomra, jelenleg ő az egyik legjobb pilóta a mezőnyben. Nagyszerű rivális, akit pokolian nehéz legyőzni, ez még édesebbé teszi a sikert.”