Nico Rosberg visszavonulása óta téma, hogy akár a mclarenes vergődésbe belefáradt Fernando Alonso is lehetne az utódja a Mercedesnél. Noha állítólag maga Alonso is mondott olyat, hogy most már jól kijönne Lewis Hamiltonnal, sőt Toto Wolff Mercedes-csapatfőnök is célzott a spanyol leigazolásának lehetőségére, valójában soha nem volt komoly opció a megszerzése.

Alonso szerződése is betonbiztos a McLarennél, kedden pedig ő maga jelentette ki a csapat központjában, hogy nem távozik, a McLaren-Hondával akar világbajnok lenni. Múlt héten a spanyolhoz közel álló Flavio Briatore is jelezte, hogy tiszteletben tartják a szerződést.

“Hiszek ebben a projektben” – mondta Alonso kedd délelőtt a wokingi McLaren Techology Centre-ben. “Elkötelezett vagyok, és világbajnok akarok lenni a McLaren-Hondával. Ez az egyetlen célom.”

Nem világos, hogy Alonso ezt a “hűségesküt” mennyire tette szabad akaratból, és mennyire a főnökei nyomására, de ez mindegy is. Jövőre tehát biztosan nem lesz Hamilton csapattársa, ehelyett Stoffel Vandoorne-nal közösen próbál majd minél több pontot szerezni a McLarennek.

A Mercedes első számú kiszemeltje Rosberg pótlására Valtteri Bottas, de a finnt egyelőre nem adja a Williams, így maradhat Pascal Wehrlein – kényszerű – bevetése.