A Forma-1 2016-os világbajnoka, Nico Rosberg bő egy hete, alig öt nappal a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíj után váratlanul bejelentette, hogy visszavonul, kiszáll a Forma-ből. A Mercedes német pilótájának döntése igazi meglepetés volt, és azt is nagy kérdés, mihez kezd most, 31 évesen, ereje teljében. Nos, a filmszínészet például érdekelné.

“Az nagyon tetszene! Ismerek néhány német színészt. Egy nap nem lenne rossz. Van is egy kis tapasztalatom, hiszen autóversenyzőként sok reklámot forgattam már. Akcióhős? Az baromi jó lenne!” – mondta az AFP-nek adott interjújában.

“Az első igazán szabad időszak a karácsony lesz, nagyon várom már. A feleségemmel és a kislányommal lehetek, Ibizán leszünk, klasszikus pulykavacsorát eszünk majd. Aztán megnézem, milyen dologba foghatnék, ahol kamatoztatni tudom a küzdőszellememet, de ez már a jövő év zenéje.”

rosberg_hamilton

 

Rosberg leszögezte, hogy továbbra sem támadtak kétségei a visszavonulást illető döntéséről:

“Tudom, hogy az emberek többsége támogatja a döntésemet, de mindig is lesznek olyanok, akik nem értenek egyet. De mindenkinek megvan a saját választása, a maga útja. Nagyszerű pályafutásom volt, sikeres voltam abban, amit választottam.”

 

“Persze tisztában vagyok vele, hogy egyesek csalódottak, ugyanis nagyszerű volt a Lewisszal folytatott küzdelmünk. Nekik csak azt tudom mondani, hogy tekintsenek vissza az elmúlt három évre és őrizzék meg azokat az emlékeket. Én is így teszek. Hihetetlen időszak volt, büszke vagyok, hogy részese lehettem, hogy legyőztem Lewist és hogy világbajnok lettem. De ez már a múlt, sikerült, megcsináltam és most újabb dolgok felé fordulok.”

“Például szeretnék több időt tölteni a családommal. A kislányom, Alaia másfél éves, és ezek a dolgok csak egyszer történnek meg. És szeretnék még gyerekeket, nagyszerű lenne, egy egész focicsapatnyit! Mondjuk Vivian annyira nem rajong az ötletért.”

rosberg_apa