A 2016-os Forma-1-es szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjon Lewis Hamilton úgy próbált esélyt szerezni a címvédésre, hogy a vezető pozícióban a lehető leglassabban haladt, remélve, hogy a 2. helyen lévő csapattársát, Nico Rosberget utolérik és megelőzik az üldöző riválisok.

A bokszutcából előbb kérték, majd utasították az angolt, hogy gyorsítson, ő azonban nem tette ezt meg, a csapat vezetői a futam után jelezték is, hogy Hamilton szankciókra számíthat, még az is felröppent, hogy kirúgják.

Múlt pénteken aztán robbant a bomba, a friss világbajnok Rosberg bejelentette, hogy kiszáll a Forma-1-ből, visszavonul, ami után úgy tűnt, a Mercedes elnéző lesz egyetlen megmaradt pilótájával, ejtik az abu-dzabi ügyet. A technikai főnök Paddy Lowe és a csapat elnöke, Niki Lauda is arról beszélt, hogy részükről rendben volt a szezonzáró, a dolog már a múlt, de Toto Wolff egy friss megszólalásban jelezte, hogy azért nem eszik olyan forrón a kását:

“Ezt a témát még meg kell beszélnünk. Azonban az elmúlt napok eseményei után már nem akkora a prioritása” – mondta a német DPA hírügynökségnek.

“Egy dolog azonban biztos: a jövő évre még nagyobb szerepet kapnak az értékek, a filozófiánk, és ebben a tekintetben az Abu-Dzabiban történtek tanulságait is fel kell használnunk. A következő pár hétben összedugjuk a fejünket, kialakítjuk az alapokat, és ami a legfőbb, egyértelmű kereteket szabunk a versenyzőknek” – magyarázta.