Bár nyáron, az új tulajdonos, a Longbow érkezése előtt úgy tűnt, a Sauber-csapat még a 2016-os szezon vége előtt összeomolhat, a svájci alakulatnál jobbra fordultak a dolgok.

Mivel az idei év nagyjából csak a túlélésről szólt – bár az utolsó előtti pillanatban, a Brazil Nagydíjon szerzett 2 ponttal sikerült szépíteni -, Hinwilben elsősorban a 2017-es szabályváltozásokra való felkészülésre koncentráltak, amelyet azzal is megkönnyítettek maguk számára, hogy jövőre is a Ferrari idei motorjaival indulnak.

A megközelítésnek meg is van az eredménye: a német Auto, Motor und Sport szerint a Sauber máris benyújtotta kérelmét a Nemzetközi Automobil Szövetséghez (FIA) a 2017-es modellje homologizációjára, ha minden jól megy, december 19-én kész lesz az első jövő évi járgány.

A Saubernél jövőre is marad a svéd Marcus Ericssson, a csapattárs kiléte viszont egyelőre kérdéses, miután Felipe Nasr mögül kihátrált a nagy szponzor, a Banco do Brasil.

“Én úgy látom, hogy mindenkit csak a pénz érdekel. Sajnos ez a Forma-1 valósága: a pénz erősebb érv, mint a tehetség” – panaszolta Nasr a brazil UOL Esportének.

A Sauberrel hírbe hozták már az idén a Manornál szereplő Mercedes-ifjoncot, Pascal Wehrleint, de a csapatfőnök, Monisha Kaltenborn a hét elején azt mondta, még a Nasrral való hosszabbítás sem kizárt, a lényeg viszont, hogy “a lehető leghamarabb” szeretnék rendezni a pilótakérdést.

Bestcars