A Forma-1-be 2015-ben a McLaren partnereként visszatért Honda csúnyán felsült a projekttel, az első évben katasztrofálisan szerepeltek, és idén is csak a középmezőnybeli csaták, a kisebb pontszerzések jutottak.

A Honda F1-es programját vezető Haszegava Juszuke azt mondja, jövőre már a dobogós helyekért küzdhetnek majd.

“Mindenki sokat fejlődött az elmúlt évben, mind a McLarenél, mind a Hondánál. Jó eredményeket hoztunk, de összességében azért nem lehetek elégedett. Jövőre a dobogó lenne a jó eredmény, ami reális cél is, még ha egyelőre nagyon sok is az ismeretlen 2017-et illetően. Nem tudjuk például, hol állnak majd a többiek a teljesítmény tekintetében. De a kulcs az idő, a sikerhez idő kell” – nyilatkozta a svájci Speed Weeknek.

honda_haszegava

A Honda egyébként már 2015 közepére dobogós helyezéseket ígért, de világos, hogy 2017-re ennek már több alapja lehet.

2017-ben Fernando Alonso mellett már új pilóta, a visszavonult Jenson Button helyére beültetett tehetség, Stoffel Vandoorne vezet majd a McLarennél. Haszegava bízik benne, hogy megállja a helyét a belga ifjonc.

“Stoffel már bizonyította, hogy képes küzdeni. Általában kockázatot jelentenek az újoncok, de Stoffel tehetséges és higgadt. Nincs okunk aggodalomra a teljesítményét illetően, már bizonyította a tehetségét. A legnagyobb gond az, ha a versenyző nagyon bizonyítani akar, én viszont szeretném, ha Stoffel nem produkálná magát, egyszerűen csak tenné a dolgát. Fontos lesz, hogy kényelmesen érezze magát.”

Bestcars