Nico Rosberg a múlt vasárnapi Abu-dzabi Nagydíjon megszerezte első Forma-1-es világbajnoki címét, miután sikerült a 2. helyen beérnie mercedeses csapattársa, az addigi címvédő Lewis Hamilton előtt.

A siker mondjuk nem Hamiltonon múlott, az angol mindent megtett, a sportszerűség határait feszegetve a lehető leglassabban vezetett, hogy feltartsa Rosberget, sebezhetővé tegye az üldözők számára.

A megosztó trükközésről vasárnap délután óta sok szó esett, de a friss bajnok, Rosberg nem igazán akarja szaporítani őket.

“Ami a taktikázását illeti, érthető, hogy a csapat nem volt túl boldog. Ugyanakkor őt is könnyen meg lehet érteni. A tét a világbajnoki cím volt, szóval érthető, hogy minden lehetséges dolgot megpróbált. Nagyon jól csinálta, tökéletesen, nem volt esélyem arra, hogy megelőzzem” – mondta hétfőn.

A kérdésre, hogy ő is ugyanezt tette volna-e, így felelt: “Ez teljesen elméleti kérdés, nincs értelme belemenni. Ejthetjük az egész témát, nincs értelme tovább boncolgatni. Vége, ez már a múlt.”

f1_abu_fut_27

Bár a gyerekkori barátság már rég oda, Rosberg azt mondja, a szakmai megbecsülés mai is megvan – legalábbis a részéről, hiszen Hamilton önmagát nevezte erkölcsi győztesnek, azt mondta, “nem feltétlenül” tekinti a németet világbajnoknak.

“Lewis elképesztő versenyző, minden idők egyik legjobbja. Mindig nagyon nehéz megverni. Az alapvető tisztelet megvan, hiszen egykor nagyon jó barátok voltunk. A tisztelet mindig megmaradt, és ez segít, hiszen egymás ellen küzdünk ugyanannál a csapatnál, nagyon feszült légkörben.”

Rosberg egyébként hétfőre már kétszeres világbajnoknak érezte magát: “Bejelenthetem, hogy már kétszeres bajnok vagyok, ugyanis vasárnap éjjel bulivilágbajnok is lettem. Nagy volt, óriási volt!”

Bestcars