Az esős Brazil Nagydíj sztárja egyértelműen a Red Bull-os Max Verstappen volt, aki az utolsó tizen-egynéhány körben elképesztő hajrával kapaszkodott a 3. helyre, miközben sorra előzte meg a riválisokat.

Az “áldozatai” között volt a ferraris Sebastian Vettel is, akit a 11-es kanyarban kicsit kiterelt a holland – igaz, még mindig finomabban, mint Vettel Alonsót ugyanott -, a német a verseny után szóvá is tette a manővert, azt mondta, “nem volt korrekt”.

Verstappen szerdán Abu-Dzabiban elárulta, hogy a brazil verseny után Vettel SMS-ben kereste meg. Csütörtökön az újságírók természetesen megkérdezték a négyszeres világbajnokot az üzenetváltásról, de részleteket nem árult el.

“Nem tudom, manapság mi a szokás, de én úgy vagyok, hogy amit Maxszal beszéltem, az csak ránk tartozik, szóval nem mondhatok sokat. De szép versenyt futott. Láttam valamennyit a futamból, egyértelműen szép munkát végzett, amikor keresztülverekedte magát a mezőnyön, hogy a dobogóra érjen. A futam után nem voltam valami boldog, ugyanis az utolsó biztonsági autós szakasz előtt az volt a célom, hogy a dobogóra érjek, már csak ketten voltak előttem, de aztán valahogy nem tudta újra elkapni a fonalat. De ő nagyszerű versenyt teljesített” – magyarázta.

Vettel ugyan diplomatikusan nyilatkozott, de az idei csetepatéik után azért biztosan nem nagy rajongója a tininek, aki egyébként még a szezonzárón is borsot törhet az orra alá, hiszen a célja az, hogy megelőzze a ferrarist a bajnokságban, elvegye tőle a 4. helyet.

“Hogy őszinte legyek, nem lenne rossz előtte lenni, de az első négy futamon én hátrébb voltam” – utalt arra, hogy csak a Spanyol Nagydíjra ült át a Toro Rossóból a versenyképesebb Red Bullba.

“De mindig vannak elúszott pontok, szóval annak is örülhetek, hogy ilyen közel vagyok. Az a bónusz lesz, ha a 4. helyen végzek, de az 5. is megfelel. Végső soron nem számít sokat, ugyanis azért vagyok itt, hogy az első legyek, már a második hely sem izgat.”

Bestcars