A McLaren két résztulajdonosa, a TAG-főnök Mansour Ojjeh (25%) és a bahreini királyi család befektetési cége, a Mumtalakat (50%) egy héttel ezelőtt lemondatta elnök-vezérigazgatói posztjáról tulajdonostársát, Ron Dennist.

Brit médiumok hétfőn délután arról tudósítottak, hogy máris megvan az utód, majd estére a McLaren hivatalosan is bejelentette, hogy a motorsportmarketing-szakember Zak Brown az új ügyvezető igazgató.

A Forma-1-ben járatos, 45 éves amerikai üzletember kora ősszel jelentette be, hogy távozik saját cége, a Just Marketing International (JMI) éléről, egy darabig úgy tűnt, hogy a sportág új tulajdonosa, az amerikai Liberty Media felkérésére Bernie Ecclestone munkáját veheti majd át.

MTC_mclaren

“Borzasztóan büszke vagyok, hogy csatlakozhatok a McLaren Technology Grouphoz. Nagyon tisztelem és felnézek arra, amit eddig elért a cég, és alig várom, hogy én is hozzátehessek ehhez a fejlődés új szakaszában” – mondta Brown.

“A mára a világ legnagyobb motorsport-marketingügynökségévé vált JMI alapítójaként sokszor dolgoztam már a McLarennel az évek során, nagyszerű kapcsolatokat sikerült kiépítenem a cégnél, és olyan szponzorokat sikerült meggyőzni, mint a Johnnie Walker, a GSK, a Hilton, a Lenovo és a Chandon. A hab a tortán, hogy az új szerepemben egyesül és tökéletesen kiegészíti egymást a legfőbb szenvedélyem és a szakértelmem, azaz a motorsport és a marketing” – magyarázta.

Hivatalos közlésben nem szerepelt, de úgy tudni, Brown kizárólag a Forma-1-es csapat irányítását látja el, Jonathan Neale operatív igazgatóval együtt a McLaren-cégcsoport igazgatótanácsának felelnek.

A McLaren megerősítette, hogy a vezérigazgatói posztra tovább keresik az alkalmas személyt.

Közben az eltávolított Dennis állítólag azt fontolgatja, hogy bíróságon követel kártérítést a kirúgásáért.

BestCars_620x310