A 2016-os Szingapúri Nagydíj a verseny 2008 óta tartó történetének leggyengébb jegyeladásait produkálta, a futam után a délkelet-ázsiai városállam illetékes minisztere meg is lebegtette, hogy bár tárgyalnak, nem feltétlenül hosszabbítanak a jelenlegi szerződés jövő évi kifutása után.

A német Auto Motor und Sport vasárnap publikált interjújában a Forma-1 uraként ismert Bernie Ecclestone is arról beszélt, hogy búcsúzhat Szingapúr:

“Nézzék, mennyit tettünk Szingapúrért! Igen, a nagydíj sokba került Szingapúrnak, de sok pénzt is hozott nekik. Szingapúr (az F1-nek köszönhetően) több lett, mint egy átszálló repülőtér. Úgy gondolják, hogy elérték a célt és már nincs szükségük a nagydíjra.”

Ecclestone nyilatkozata kapcsán a Channel NewsAsia megkereste a verseny szervezőit, a szóvivő azonban nem ment konkrétumokba: “Folyamatban lévő üzleti tárgyalásokról nem nyilatkozunk.”

Az F1 szempontjából nem állnak jól a dolgok a térségben, hiszen a száguldó cirkuszt 1999 óta fogadó Malajziában alig egy hónapja vetették fel, hogy a 2018-ig tartó szerződésük kifutása után “szünetet tartanak”. A Szingapúri és a Maláj Nagydíj idei jegyeladásainak komolyan árthatott, hogy a hagyományosan az idény elején következő szepangi futam 2016-ra őszre került, így térben és időben túl közel van a két verseny, egymástól szívják el a nézőket. Érdekes módon az időpont-változtatást a Maláj Nagydíj szervezői kérték.

BestCars_620x310