Miután Nico Hülkenberg bejelentette, hogy 2017-től a Renault-nál folytatja Forma-1-es pályafutását, a Force Indiának pótlást kellett keresnie. Bár többen is képben voltak, logikusnak látszott, hogy a motorpartner Mercedes valamelyik, idén a sereghajtó Manornál tanuló neveltjét igazolják majd, és így is lett.

Az már inkább meglepetés volt, hogy nem a kicsivel tapasztaltabb és idősebb Pascal Wehrleint, hanem a Belga Nagydíjon bemutatkozott Esteban Ocont választották, a német pilóta utólag el is mondta, hogy szeretné személyesen megtudakolni a Force Indiától, miért nem ő kellett.

A silverstone-i csapat de facto csapatfőnöke, Bob Fernley így beszélt Wehrleinról:

“Úgy gondolom, Pascal nagyon illedelmes és elegáns volt. Ha elolvassuk, miket mondott az interjúkban, láthatjuk, hogy útmutatást kér és nem minket kritizál a döntés miatt. Úgy gondolom, hogy tehetséges pilóta, és az, hogy mást választottunk, csakis a mi preferenciákról szól. Nem jelenti azt, hogy Pascalnak ne lenne nagy jövője a Forma-1-ben”
– idézte a Motorsport.com.

ocon_force_india

A Force India az elmúlt két évben Wehrleinnal és Oconnal is tesztelt, az utóbbi ifjonc tempója és munkája meggyőzte a csapatot. A francia az esős Brazil Nagydíjon épp csak lemaradt a pontszerzésről, de a Force India-főnök szerint ez nem gond, nem változtat semmin:

“Nem hiszem, hogy további meggyőzésre lett volna szükségünk. Amikor átkerül hozzánk, látszik majd a tehetsége, alig várjuk, hogy nálunk versenyezzen. Brazíliában csak azt sajnáltam, hogy Nicónak nem sikerült dobogót hoznia a búcsú előtt. Az lehetett volna a hab a tortán, de nem jött össze.”

A 2008 óta működő Force India 2016-ban története legjobb eredményét érheti el, a konstruktőri 4. hely már gyakorlatilag biztos számukra, hiszen 27 ponttal vezetnek a Williams előtt.

BestCars_620x310