Ez azt jelenti, hogy a német pilóta fejében nem a világbajnoki cím jár majd, hanem egyszerűen meg akarja nyerni a versenyt. Rosberg a Brazil Nagydíj után még úgy fogalmazott, hogy Abu-Dzabiban dönt arról, milyen szellemben fut neki a legutolsó nagydíjnak.

Rosberg a múlt hetet a családjával és barátaival töltötte, a nagy relaxálásban pedig úgy döntött, hogy győzelemmel akarja befejezni az évet.

“Mindent beleadok annak érdekében, hogy győzelemmel fejezzem be az évet” – mondta Rosberg. “Brazíliában a verseny után azzal viccelődtem, hogy a szezonzáró is csak egy futam lesz, úgy is kell hozzáállnom.”

“Akármennyit is gondolkodom rajta, ez egyáltalán nem tűnik őrültségnek. Ugyanúgy kell kezelnem ezt a versenyt, mint bármelyik másikat.”

“Jó munkát végezni egy hétvégén mindig kihívás. Ebben a sportban semmi sem könnyű, most sem lesz az, mindent meg kell tennem egy jó eredményért.”

Rosberg tavaly nyert Abu-Dzabiban, sőt, amióta Lewis Hamiltonnal csapattársak a Mercedesnél, mindhárom alkalommal legyőzte az időmérőn. Rosberg hétből csak egyszer kapott ki csapattársától időmérőn Abu-Dzabiban, Michael Schumachertől 2010-ben.

“Szép emlékeim vannak tavalyról, és ezen a pályán általában erős vagyok. Minden okom megvan a magabiztosságra.”

Lewis Hamilton ismét elmondta, amit már sokszor: nincs sok esélye, de nem adja fel. “Szinte lehetetlen helyzetben vagyok, akármit is teszek a hétvégén” – így Hamilton. “De nem adhatom fel, és nem is fogom feladni. Sose lehet tudni, mi történik.”