A Forma-1-ben a 2007-2008-2009-ben történt bokszutcai esetek miatt, valamint költségcsökkentési okokból betiltották a futam közbeni tankolást.

Az autók emiatt nehezebbek és lassabbak lettek a versenyek első szakaszában és a stratégiai lehetőségek is szűkültek, igaz, a Pirelli gumijai valamelyet ellensúlyozták az utóbbi problémát.

A renault-s Kevin Magnussen azért visszahozná a tankolást, ha rajta múlna, mondta el egy szponzori rendezvényen, amikor arról kérdezték mely Forma-1-es szabályokon változtatna.

“Én szeretném, ha a versenyeken újra lenne tankolás. Látványos lenne, de még fontosabb, hogy nagyobb variációk lennének a stratégiában” – mondta a 2017-től az amerikai Haasnál versenyző dán pilóta.

“És ha törölnék valamit, az a pályaelhagyásos cucc lenne. Tudom, nem igazán szabály ez, inkább a pályákat kellene megváltoztatni, de szerintem a mostani helyzet miatt elveszik valami a Forma-1-ből” – utalt a kanyarlevágásokat, -kiszélesítéseket lehetővé tevő aszfaltozott/betonozott bukóterekre.

A futam alatti tankolás 2017-re való visszahozása egy évvel ezelőtt téma volt, de végül ejtették a lehetőséget, míg a Magnussen által említett másik témában most is folyik a vita, az ötletelés.

BestCars_620x310