Ahogy a Vezess is megírta, a McLaren elnök-vezérigazgatóját, Ron Dennist kedden délután lemondatták posztjáról. A cégcsoport közleményében jelezte, hogy keresik az utódot, megtalálásáig pedig igazgatói bizottság irányít.

A brit Times úgy tudja, az első számú jelölt Zak Brown amerikai motorsportmarketing-szakember, aki nemrég bejelentette, hogy távozik saját cége éléről. Brownt a mclarenes vonal mellett a Forma-1 irányításával hírbe hozták, Bernie Ecclestone lehetséges utódjaként is emlegették az elmúlt hetekben.

zak_brown

A Times veterán F1-es tudósítója, Kevin Eason szerint “kötélhúzás” folyik a McLaren és az F1 új tulajdonosa a Liberty Media között Brownért, akinek Wokingból 48 órás határidőt adtak arra, hogy eldöntse, beül-e Dennis helyére.

A McLaren Forma-1-es csapatának vezetésében is lehet változás: a spanyol Marca szerint az alakulatot eddig irányító Eric Boullier-t a háttérbe szoríthatják, a gyárban kaphat feladatot, míg a versenyekre az ősszel érkezett nagyfőnök, Jost Capito vezetése alatt mennek majd.

BestCars_620x310