A Sauber történetében az idén először esett meg az a csúfság, hogy a csapat kiszorult az első tíz közül a konstruktőri versenyben. A rémálom a Brazil Nagydíjon ért véget, amelyen Felipe Nasr a kilencedik helyen ért célba, megszerezve a Sauber első idei pontjait.

Két nagyon fontos pontról van szó, ezzel ugyanis a csapat megelőzte az egypontos, eddig tizedik Manort, márpedig pénzdíjat csak az első tíz csapat kap. Nasr kilencedik helye több tízmillió dollárt hozhat a Saubernek, és ugyanekkora veszteséget jelent a Manornak.

“Nagyon feszült verseny volt” – mondta Monisha Kaltenborn csapatfőnök. “Nem tudhattuk, mi fog történni, semmibe nem akartunk belekeveredni.”

“A versenyünk arról szólt, hogy legyünk ott, aztán ha adódik valami lehetőség, csapjunk le rá. A Manor hasonló szellemben ment a versenyen, Esteban Ocon alig volt mögöttünk, szóval minden oldalról nagy volt a nyomás.”

“Úgy érzem magam, mintha száz évet öregedtem volna ezen a futamon, de nagyon fontos eredményt értünk el. Fantasztikus érzés, csodákat ugyan nem tudunk tenni, de ez most mégis olyan, mint egy csoda. Ki akarjuk élvezni a pillanatot.”

best-cars