Nemrég röppent fel, hogy a McLarent három és fél évtizede irányító Ron Dennis helyzete megingott a cégcsoportnál, miután az aktív irányítást 2014 elején visszaszerző, 25%-os társtulajdonos elnök-vezérigazgatónak nem sikerült keresztülvinnie az általa gründolt, 1,65 milliárd fontos kínai befektetést.

A hétvégén arról szóltak a hírek, hogy tulajdonostársai – Mansour Ojjeh (25%) és a bahreini királyi család befektetési cége, a Mumtalakat – Dennis elmozdításáról döntöttek, amit az angol sikertelenül támadott meg a bíróságon.

A Daily Mail ma arról ír, hogy a 69 éves cégvezérnek ma választási lehetőséget ajánlanak majd: vagy elfogad valamilyen alacsonyabb posztot a cégcsoportnál, vagy teljesen távoznia kell az irányításból, puszta társtulajdonos marad.

A Forma-1-es versenycsapat főnöke, Eric Boullier a Daily Mail megkeresésére így reagált: “Jelenleg Ron a McLaren-csoport elnök-vezérigazgatója.”

A hétvégén egyébként már az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone is búcsúztatta Dennist: “Kár érte, mert Ron hozzátartozik a Forma-1-hez. Utálnám, ha távoznia kellene. Talán meggondolja magát az igazgatótanács.”

ecclestone_dennis

BestCars_620x310