Sebastian Vettel szerint nem volt rendben Max Verstappen ellene bemutatott előzése a 2016-os Forma-1 Brazil Nagydíjon (beszámoló itt). A német versenyző, aki a Mexikói Nagydíjon is összecsapott holland ellenfelével, ezúttal is a „szenvedő fél volt”, bár most ő volt az incidens előtt előrébb a pályán.

A Red Bull pilótája, aki a verseny végén a 16. helyről a 3-ig zárkózott fel, előbb hintába tette Vettelt, majd a Juanco kanyarban beszúrt mellé és Vettel a fűre került, miközben ellenfele elment mellette.

„Úgy vélem, egymás mellett voltunk és látott engem. A kocsim orra azonban még előrébb volt. Sokkal gyorsabb volt, szóval nem az volt a kérdés, hogy megelőz-e, csak az, hogy abban a kanyarban teszi-e meg. De nem hiszem, hogy korrekt volt.”

K_EPA20161113100

Vettel végül ötödik lett, azt követően, hogy a futam elején megpördült és visszaesett. „Bármi történhetett volna” – mondta a Ferrari versenyzője a futam után. „Azt gondolom, nem én voltam az egyetlen, aki megszenvedte az aquaplaninget, szerencsére nem törtem össze a kocsit.”

Vettelnek nem érdektelen Verstappen szereplése, hiszen mostani harmadik helyével már öt pontra megközelítette a ferrarist a bajnoki pontversenyben.